Medlemsprogrammet Ytteknik är en plattform för forskning på korrosionsskydd och ytteknik. Här samlas svensk fordonsindustri och dess underleverantörer för att på ett effektivt sätt nå lösningar på gemensamma utmaningar.

Genom att välja rätt ytbehandling kan livslängd och kvalitet på produkter förlängas eller förbättras. På Swerea har vi mångårig erfarenhet av forskning på ytor och beläggningar samt verifiering av prestanda i verklig miljö. Vi har kunskap inom ytteknik för ett brett spann av material, allt ifrån stål och andra metaller till kompositer och plaster.

Samarbete för svensk fordonsindustri

Forskning och utveckling inom medlemsprogrammet Ytteknik tar fasta på att hitta implementerbara lösningar för direkt nytta inom svensk industri. Våra medlemmar utgör svensk fordonsindustri och dess underleverantörer och tillsammans bygger vi kunskap och nätverk för att öka medlemmarnas konkurrenskraft.

Detta får du som medlem

Som medlem får du ett brett nätverk, spetskompetens inom ytbehandling, beläggning och fordonskorrosion samt tillgång till avancerad analysutrustning. Du får dessutom rabatt på konsultuppdrag från Swerea KIMAB och inbjudan till två fysiska möten per år.  

Mer information

Vill du veta mer om medlemsprogrammet eller har du någon fråga? Var vänlig och kontakta oss.