Podcast om industri, innovation och teknik

5 podcasts om innovation och teknik

28 juni, 2018

Från tillverkningstekniker till artificiell intelligens. Vi har listat 5 svenska podcasts på temat innovation, teknik och industriell utveckling. Är du nyfiken på cirkulär ekonomi, framtidens material eller internet of things? Då kan dessa vara podcasts för dig.

Spinnovation

Vad är innovation och hur går det till rent praktiskt? Det är anslaget till RISE Research Institutes of Swedens podcast Spinnovation. Podcasten har haft gäster som närings- och innovationsminister Mikael Damberg samt företrädare för olika bolag och universitet. Teman för avsnitten spänner över hälsa, forskningspolitik, hållbara samhällen, ICT med mera. 

Längd på avsnitt: 50-60 min
Lyssna på Spinnovation!

Innovation

I juni 2018 lanserade Sveriges innovationsmyndighet Vinnova sin egen podcast ”Innovation” med fokus på hållbarhet, cirkulär ekonomi och hur vi kan återanvända resurser istället för att förbruka dem. Första avsnittet bjuder in gäster inom bland annat urban odling och arkitektur.

Längd på avsnitt: 30 min
Lyssna på Innovation!

Framtidens Industri

I Swereas podcast Framtidens industri står applicerbar teknikutveckling i fokus. Lyssna på forskare inom material-, produkt- och processutveckling diskutera framtidens industri och kopplingen mellan forskning och faktiskt nytta för industri och samhälle. Till exempel bättre och effektivare tillverkning, resurshantering och arbetsmiljö.

Längd på avsnitt: 20-30 min
Lyssna på Framtidens industri!

IoT-podden

En podcast för dig med intresse för digitala lösningar och internet of things (IoT). I podden som drivs av Ny Teknik diskuterar programledare och gäster hur IoT påverkar vardag, yrkesliv och samhälle. Hur är det till exempel med IoT och säkerhet? Och vilka affärsmodeller växer fram med hjälp av IoT?

Längd på avsnitt: 35-50 min
Lyssna på IoT-podden!

T-time

En podcast från Teknikföretagen om aktuella frågor kopplade till teknik, med ett särskilt fokus på utbildning och kompetensbehov. Avsnitten tar upp alltifrån industripolitik och smarta städer till ungas teknikintresse och jämställdhet inom industrin. Vill du lyssna på en teknikpodcast med bredd är detta något för dig.

Längd på avsnitt: 20-30 min
Lyssna på T-time!